Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Εσύ τι ψήφισες;


Ψάχνοντας το αρχείο μου για να το ξεσκαρτάρω βρήκα μια φωτογραφία που τόσον καιρό την είχα ξεχάσει. Είναι τραβηγμένη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Ελληνικό και απαθανατίζει το προεκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά την εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου 2014.

Την είχα τραβήξει για να δείξω την ασέβεια του νέου κόμματος του Αντώνη Σαμαρά, καθώς η θέση που τοποθετήθηκε το περίπτερο έκρυβε τη θέα από τους ανθρώπους που κάθονταν στα παγκάκια της πλατείας.

Μετά από τόσον καιρό αυτή η ασέβεια πέρασε σε δεύτερο χρόνο, έχασε τη επικαιρότητα.

Πλέον αναδείχτηκαν νέα ζητήματα: όπως πχ ότι ξεχάστηκε η μεγάλη "έξοδος στις αγορές" που προεκλογικά έπαιζε πολύ, τώρα ψάχνονται να βρουν κάποιον "λαϊκιστή" να λέει καμιά καλή κουβέντα για τον Μαζιώτη και τον Ξηρό, τώρα δεν τους κάθεται καλά που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενέταξε στους "120" τους νεοναζί βουλευτές, τώρα τους προέκυψε και η απεργία με αιτήματα του περασμένου αιώνα για την "επένδυση του αιώνα" που πραγματοποίησε η COSCO στο Μεγάλο Λιμάνι, τώρα δυσκολεύονται να πείσουν όσους ονειρεύτηκαν ανθρώπινες θέσεις εργασίας για το "καλόν" της "επένδυσης" Λάτση στο Ελληνικό.


Την "έφτιαξα" λοιπόν τη φωτογραφία για να κεντράρουμε σε ένα πιο επίκαιρο θέμα: την ανάδειξη του εκλεκτού της 'Αγκελα Μέρκελ στη θέση του προέδρου της κομισιόν, σαν να λέμε του πρωθουργού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ναι, βρε... Αυτή τη θέση που διεκδικούσε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας. Κι εσύ δεν ήθελες τον "καταληψία μαθητή" που πλέον έγινε κατ' Αντώνιον "λαϊκιστής". Προτίμησες - άμεσα ή έμμεσα - τον εκλεκτό της Μέρκελ, τον αξιότιμο (απαραίτητα κλικ εδώ) κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.


Τώρα λοιπόν, μαλάκα, που είτε δεν ήθελες το Σαμαρά, αλλά δεν ήξερες τη σχέση του με τον Γούνκερ, είτε ήθελες μόνο το Σαμαρά, όχι όμως και τον Γιούνκερ, είτε δεν ήξερες τι ήθελες...

Πες τώρα στο παιδί σου ή στον εγγονό σου, μαλάκα, τι τελικά αγνοείς ή θέλεις!

Ναι... το γνωρίζω, σε σέβονται και δεν σε κλειδώνουν στο σπίτι ούτε για δώδεκα ώρες!


Εσύ πότε θα τους σεβαστείς;


Εσύ, πότε θα κλειδωθείς μόνος στο σπίτι τη μέρα των εκλογών;


Όταν καταλάβεις ότι ψηφίζοντας Σαμαρά έρχεται πακέτο κι ο Βενιζέλος με τον Γιούνκερ; Όταν καταλάβεις ότι ψηφίζοντας Βενιζέλο παίρνουμε πακέτο και τον Σαμαρά με τη Μέρκελ; Όταν καταλάβεις ότι δεν φεύγουν οι μεν που θες να διώξεις, όταν ψηφίζεις τους δε που δεν ξέρεις καν αν τους θέλεις;


Φάε λοιπόν τώρα, μαλάκα, και Σαμαρά, φάε και Βενιζέλο, φάε και Γιούνκερ, φάε και Μέρκελ!


Τι σου φταίνε όμως οι ζωές των παιδιών σου και των εγγονών σου;


Ένα μόνο λοιπόν καταλαβαίνεις: ότι για να έχουν ελπίδα σωτηρίας αυτοί που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους, πρέπει να φύγεις εσύ!


Φύγε λοιπόν!


Φύγε πρώτος εσύ, μαλάκα, και φύγε τώρα!

ΥΓ (αφιερωμένο στον μειλίχιο γείτονά μου Παναγιώτη Κουλουρίδη που επιμελήθηκε του στησίματος του Σαμαρογιουνκερικού περιπτέρου και στην ευγενέστατη θεια που το συντηρούσε με τη μοναχική παρουσία της... Νάναι καλά κι οι δυο τους).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου