Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Αυτές τις μέρες του τραγικού δυστυχήματος στη Μύκονο... (Video)

Αν δεν ήταν σε διακοπές ο Τράγκας θα έψαχνε τη Μέρκελ και την τρόικα για να τους αποδώσει τις δέουσες ευθύνες προκειμένου να μειώσει τις ευθύνες των ντόπιων "κουΐσλινγκς"-δοσίλογων και νενέκων.

Αν ρωτήσει κανείς την τρόικα για τις χιλιάδες αυτοκτονίες ή τα ατυχήματα που συμβαίνουν ανά την Ελλάδα λόγω έλλειψης προσωπικού ή ελεγκτικών μηχανισμών, θα τον παραπέμψει στην ελληνική κυβέρνηση.

Όταν ερωτάται η ελληνική κυβέρνηση και τα υπουργεία, όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι και αναζητούν ευθύνες στους υφιστάμενους θεσμούς και τις υφιστάμενες υπηρεσίες. «Πιθανόν να υπάρχουν ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα διερευνηθούν» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Α.Ντινόπουλος, ενώ έσπευσε να τονίσει τις ύψιστες υπηρεσίες τουρισμού που προσφέρει η χώρα χαρακτηρίζοντας το γεγονός «μεμονωμένο περιστατικό».


Το πρόβλημα της παρευρισκόμενης στο πάνελ κυρίας Ιακωβίδου (εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας που κυβερνά - για να μην ξεχνιόμστε) δεν είναι αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση (και όλος ο αποψιλωμένος χάριν των μνημονίων δημόσιος τομέας) είναι υποστελεχωμένη, αλλά αν γνωρίζει η δήμαρχος Μυκόνου πόσους υπαλλήλους έχει ο Δήμος.

Πελαγωμένη η δήμαρχος Μυκόνου προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες κάπου ανάμεσα στο λιμεναρχείο και τους υπαλλήλους κάποιας επιτροπής αισθητικής του Δήμου κι όταν την παίρνει η φουρτούνα θυμάται ότι είχε κάνει κάποτε κάποιο διάβημα σε κάποιο υπουργείο για την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου.

Ακόμη δήλωσε «αναρμόδια», όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση των δημοσιογράφων, αν πλήρωνε η επιχείρηση στην παραλία τα δημοτικά τέλη. Επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στην επιτροπή αισθητικής του δήμου, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν είναι η ίδια πολιτικός προϊστάμενος αυτής της επιτροπής, απάντησε: «Όχι βέβαια», για να το διαψεύσει αμέσως μετά: «Βεβαίως».


«Στην συγκεκριμένη περίπτωση της Μυκόνου συμπυκνώνονται όλες οι παθογένειες της κρίσης που μας έχει φέρει μέχρι εδώ, ως προς το ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, αν πληρώνονται οι φόροι, αν υπάρχει ανασφάλιστη εργασία.» δήλωσε ο Χρ. Στάικος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υποτιμούμε το γεγονός ότι η δήμαρχος Μυκόνου έπεσε στο λάκο με τους δημοσιογράφους-αρπακτικά που -πέραν της έρευνας- βιάζονται να εκδώσουν απαλλακτικό πόρισμα για την κυβέρνηση και μάλιστα με τρόπο επιθετικό: «το κακό είναι ότι δεν έχει λειτουργήσει το κράτος να σας αποπέμψει ο κ. Ντινόπουλος».

Ακριβώς έτσι: κατά τον καλό δημοσιογράφο το κράτος «λειτουργεί» όταν αποπέμπει εκ των υστέρων και όχι όταν φροντίζει να έχει ελεγκτικούς και προληπτικούς μηχανισμούς που εφαρμόζουν σαφή νομοθεσία - αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να μη θυμηθούμε τον τρόπο που ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης ανέλαβε τις ευθύνες του σε ανάλογη περίπτωση, αλλά ταυτόχρονα ανέδειξε και την πραγματική διάσταση του προβλήματος. ΄Επρεπε όμως να έχουμε ακόμα ένα θάνατο παιδιού για να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στις πολιτικές που μαγειρεύονται στην κεντρική πολιτκή σκηνή;

με στοιχεία από: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου